miercuri, 13 februarie 2008

ClubAfaceri.ro renunta la contentul nerelevant si arhiva de cautari

Salut tuturor, stiu ca acest blog a fost mai mult mort decat viu si probabil am inselat asteptarile celor din jurul meu care doreau sa imi vada din cand in cand parerile in legatura cu lucrurile pe care le vad, le simt si resimt.

Din aceasta cauza am sa incep sa scriu cat de des pot pe acest blog si sa imi tin cititorii informati in legatura cu cele ce compun cotidianul meu si nu numai.

Pentru a vedea ca sunt destul de hotarat in a scrie pe acest blog o sa incep drumetia mea in blogosfera printr-un anunt care poate surprinde pe unii si poate bucura pe altii. Pe mine unul ma bucura ca am avut puterea de a lua urmatoarea decizie:

ClubAfaceri.ro renunta la contentul nerelevant si la arhiva de cautari! DA! Renuntam! DA, la toate lucrurile nerelevante de care s-au tot plans unii si altii.

O facem pentru ca am ajuns la concluzia ca mai mult dauneaza decat ajuta. Dauneaza pentru ca in momentul asta 80% din piata online din Romania face acest lucru, unii mai bine iar altii mai putin bine din punct de vedere al rezultatelor dar cert este ca mai toata lumea o face.

Dauneaza pentru ca s-a depasit limita si unii au inceput sa adopte metode care ne-au depasit deja imaginatia, de la div-uri ascunse pana la content generat serverside doar pentru motoarele de cautare. Nu dorim sa fim asociati cu astfel de metode si de aceea am renuntat.

Depasind toate aceste aspecte tehnice ...

Renuntam pentru ca piata online din Romania trebuie sa se maturizeze din toate punctele de vedere (auditare, publisheri/content, furnizori de servicii/calitate, advertiseri, agentii, regii de publicitate). Toti cei care sunt implicati in acesta mocirla actuala ar trebui sa traga in aceeasi directie - cea mai sanatoasa pentru piata pe termen lung.

Fiind un site destul de mare, ClubAfaceri.ro doreste sa dea un exemplu. Nu cred ca luand aceasta hotarare se vor rezolva prea multe insa cred ca site-ul ClubAfaceri.ro va putea fi luat ca exemplu atunci cand cineva doreste sa faca ceva cu adevarat si sa nu vanda gaina pe care nu o are profitand de lipsa de informatie a cumparatorului.

Este un inceput de 2008 frumos pentru noi si speram ca acest an sa aduca in primul rand multe doctorii pietii online pentru ca are nevoie.

Trafic fals; bugete care se dau pe baza de rebate cat mai mare, prietenii, spagi; lipsa de oameni calificati - sunt doar cateva din bolile pietii in acest moment care nu lasa sa ajunga resursele necesare unei cresteri sanatoase la cei care le merita.

Intr-o astfel de piata nimeni nu are de castigat pe termen lung si se va ajunge in situatia in care nu se va mai putea tine pasul cu concurent serios (cu indeajuns de multe resurse). Acest lucru este valabil pentru toata lumea nu doar pentru ClubAfaceri.ro sau alt site din portofoliu Medianet: ClubAfaceri.ro, Flu.ro, GhiseulBancar.ro, Ejocuri.ro, Cere.ro, NewsChannel.ro etc.

Speram ca toate site-urile noastre sa fie influentate cat mai putin de factorii externi si cat mai mult de calitate si servicii oferite. Astfel business-ul nostru va fi mai sanatos.

La cat mai multe business-uri online sanatoase va doresc.

In curand si alte surprize :)

PS. Am mentionat mai sus si de auditare. Iesim din trafic.ro si vom fi auditati doar de SATI de acum inainte. Da, stim ca vom avea o scadere de trafic dar preferam un business cat mai putin dependent de o singura forta si cat mai sanatos pentru viitor.

8 comentarii:

Gabi Boaca spunea...

Mult succes, Patra si la cat mai multi bani din online. E o initiativa serioasa, riscanta, dar de trecut la "uite ca se poate". BAFTA!

Anonim spunea...

dumnezeu cu mila :D

Haotik spunea...

Mai bine da-ti un mail la google sa va baneze, poate asa scapam de voi.

soniq spunea...

Haotik: poti argumenta intr-un fel sau altul opinia ta?

Tocmai ca sa scutesc lumea de comentarii fara substanta am scris tot ce era de scris in postul de mai sus, de la trafic scazut pana la sperante pentru o piata mai buna.

Ti se pare cumva ca noi traim in alta lume si nu stim ce se intampla pe pamant?

Tocmai pentru ca am luat o astfel de decizie ar trebui sa fii multumit.

Cu sustinerea ta sau nu, sa stii ca are si ClubAfaceri.ro punctele lui bune care aduc beneficii membrilor sai, aproape 20.000 de firme.

Anonim spunea...

In sfarsit sper sa va reveniti ca m-am saturat de siteuri cu continut irelevant! Nu stiu de ce se mai numesc cunoscatori cei care le construiesc! Asa ca "taceti"! :p

Anonim spunea...

Duci o cruciada aiurea doar pt ca nu poti tine pasul cu tehnologia. Problema nu e ca sunt prea multe site-uri care adopta tot felul de metode pt a se promova , ci faptul ca nu se poate tine pasul cu metodele folosite pt a promova si nu aveti un continut suficient de interesant pt a va promova (pt ca pana la urma asta e ideea in web , sa iti faci cunoscuta informatia cat mai usor, nu sa arati cu degetul ca ala face si tu nu.) Daca erai asa de tare poate ai fi creat tu propriul blog in loc sa folosesti un template de la altii care nu iti permite sa fii primul. Bafta multa in continuare.

soniq spunea...

Dupa cum vedeti postez toate comentariile pe care le aveti fie ele argumentate, justificate sau pur si simplu idioate.

Toata lumea are o parere si o poate exprima fara probleme.

Foarte multi oameni arunca niste afirmatii in mijlocul mesei rotunde pentru a avea ce comenta ulterior sau pentru a avea o baza cat de firava pentru carcoteala. De dragul jocului accept si acest lucru.

Ce este mai trist insa este atunci cand cineva intra in discutie nefiind pregatit pentru acea discutie si mai ales nestiind ce se discuta.

Anonim: o sa ma rezum sa iti comunic ca din ce spui tu imi dau seama ca stapanesti mai bine cuvintele decat uneltele pe care le ai la dispozitie in online. Daca vrei sa ma acuzi de ceva numai de cum stau lucrurile pe web nu prea ai cum. In web de obicei nu exista limita si acest lucru cred ca il cunosc mai bine decat tine.

Nu vad legatura cu blogul si cu discutia noastra insa iti pot spune ca habar nu am de ce folosesc blogspot si ca sa te linistesti o sa iti spun ca am facut nu numai un blog ci un blog builder pe Flu.ro.

Din pacate nu facem parte din marea de firme care folosesc cod open source, CMS-uri dezvoltate de altii samd. Mai ai dreptul la o tragere, poate poate reusesti sa arunci cu noroi asa cum iti doresti pentru ca eu din cate tin minte nu am nominalizat mai sus pe nimeni ca facand un lucru sau altul dar cert este ca aceste lucruri exista.

Nu zic ca nu o sa nominalizez, insa asta va ramane pentru un episod viitor.

soniq spunea...

deoarece am inceput sa primesc tot felul de comentarii de tipul celor de pe zoso.ro (fara fundament sau orice fel de argumentare) o sa ma rezum la a publica doar anumite comentarii care cred ca merita a fi publicate.

Toti cei care vor sa comenteze sunt liberi sa o faca daca isi pot argumenta in orice fel pozitia sau parerea.